15 augustus 2016

Horoscoop

By In heinde 3 min

Foto van Felix Mittermeier op Pexels

In tijden dat mijn leven op financieel, werkgerelateerd en amoureus gebied wiebelig is, wat voortdurend het geval lijkt te zijn, lees ik nog weleens een horoscoop om te zien of er nog enige hoop op verbetering is. Dan staat er: vandaag ploetert u zich door uw werkzaamheden heen. Of: bereid u voor op oogcontact. Of: kijk goed uit in het verkeer, auto’s kunnen uw pad kruisen!
Die horoscopen slaan altijd de spijker op de kop, want ploeteren doe ik dag in dag uit, ik word regelmatig door een auto geschept en iedere ochtend heb ik oogcontact met de valse hond van de buren. Maar ik wil ook wel eens weten of iemand mij na jaren sappelen nog eens beloont met een vorstelijk jaarsalaris, of dat ik, eenmaal op de motorkap van een auto beland, na intens oogcontact met de bestuurder door de gebarsten voorruit, door de desbetreffende persoon teder word neergelegd in een kingsize-bed bezaaid met rozenblaadjes.
Ik besloot daarom meer onderzoek te doen naar de materie, en naar mijn toekomst. Ledig lag ik op de bank en ik sloeg er een uitgebreide horoscoop op na:
‘Wat jij vandaag klaarspeelt is niet niks! Dit komt door je sprankelende persoonlijkheid. Dat is ook wat de mensen in je omgeving zien en daarvoor word jij zeer gerespecteerd.’
Ik las verder, de tekst beloofde veel goeds: door een zeer zeldzame T-kruising in Saturnus, Jupiter en Mars, én de nieuwe maan in jouw sterrenbeeld zal jouw toekomst volledig ten goede veranderen! Alle zaken die je je ooit, op enig moment in je leven, ten doel hebt gesteld komen nu samen in een reis waarbij je de mogelijkheid krijgt nieuwe mensen te leren kennen. Je dompelt je onder in een vreemde cultuur, en krijgt die ene taal nog beter onder de knie.  Voor sommigen staat er een pot goud aan het einde van de regenboog. Daarnaast neemt je carrière een grote vlucht en ook komt de prins op het witte paard voorbij. Neem initiatief, maar geef de ander wel de ruimte. Denk erom: it takes two to tango!
Tango, taal, reis; dat kon maar een ding betekenen. Van mijn laatste spaargeld boekte ik direct een vlucht naar Buenos Aires. Pas nadat de betalingsbevestiging op het scherm verscheen kwam ik erachter dat ik de horoscoop had gelezen van het sterrenbeeld vóór het mijne.
En ik had niet eens een annuleringsverzekering afgesloten.