20 maart 2018

Föhn

By In heinde 4 min

Geachte mevrouw H.,

Zojuist vond ik in de spambox van mijn emailaccount een bericht van uw uitzendbureau, waarin u te kennen geeft op zoek te zijn naar flexibele föhnverkopers. Met grenzeloos enthousiasme solliciteer ik hierbij naar uw vacature.
U kijkt uit naar representatieve kandidaten die ervaring hebben met het gebruik van de haardroger, en die het leuk vinden om mensen enthousiast te maken voor de nieuwste föhn van een bepaald merk.
Dat ben ik!
Ten eerste ben ik, zoals u uit de bijgevoegde foto kunt afleiden, uitermate representatief.
Ten tweede heb ik uiteenlopende ervaringen op het gebied van föhns. Zo nam ik eind vorig jaar nog een haardroger ter hand om de bevroren waterleidingen in mijn huis te ontdooien – met doorslaand succes, zo kan ik u verzekeren.
Daarnaast heb ik de föhn menigmaal gebruikt om mijn mooiste bh na een zacht handwasje snel te kunnen drogen, zodat ik de betreffende bustehouder aan kon trekken voor een afspraakje met een woest aantrekkelijke man, voor het geval de date zou eindigen in een afterparty voor twee.
En uiteraard richt mijn kapper na een knipbeurt ook altijd de föhn op mij, wat in combinatie met een keur aan gels, waxen, lakken en sprays, menigmaal heeft geleid tot, zo mag ik wel zeggen, zeer bijzondere kapsels.
Kortom, ik heb op velerlei vlakken – zowel actief als passief – ervaring met de toepassingen van de haardroger. Graag breng ik deze kennis middels gladde babbeltjes over op de toekomstige koper/gebruiker.
Uit uw mail begreep ik eveneens dat de kandidaten vóór tekening van het contract ook een training krijgen. Een dergelijke cursus interesseert mij bovenmatig; ik heb namelijk altijd al willen weten hoe ik een hoge watergolf in mijn lokken kan maken. Wel hoop ik na het succesvol afronden van genoemde cursus een certificaat te ontvangen waarop vermeld staat dat ik mij deze competentie eigen heb gemaakt zodat ik deze vingervaardigheid kan toevoegen aan mijn CV.
Tot slot ga ik graag op positieve wijze een constructief gesprek met u aan over het door u geboden salaris van €10,50 bruto per uur, een schamel bedrag, temeer daar de kandidaten de föhn aanprijzen in het duurste warenhuis van Nederland. Mijn salaris mag dus wel ietsje omhoog. Het loon van uw topman kan ook wel ietsje omlaag. Ik ben ervan overtuigd dat we, onder het genot van een kopje koffie, tot een voor mij bevredigend salaris zullen komen, eventueel aangevuld met een bonus.
Bijgevoegd stuur ik u mijn CV, uiteraard met prachtige pasfoto. Ik kijk reikhalzend uit naar uw reactie en ik hoop van harte te worden uitgenodigd voor een oriënterend gesprek en de daaropvolgende watergolftraining.

Bijzonder hartelijke groet,
Esther